Register
A password will be e-mailed to you.

Sådan får du svensk jagttegn (jaktkort)?

Danskere der ønsker at udøve jagt i Sverige skal betale en vildtplejeafgiftet på 300 skr. til Naturvårdsverket. Det forudsætter at du er i besiddelse af et gyldigt dansk jagttegn før det er muligt at gå på jagt i Sverige.

Afgiften er gældende for et jagtår af gangen, som begynder 1. juli og slutter 30. juni det efterfølgende år.

Læs jagthistorien: Bukkejagt i Sverige

Betal svensk jagttegn / jaktkort online

Det er nemt at få et svensk jagttegn og det hele kan i dag ordnes via internettet. Herunder gennemgår vi, hvordan du ansøger og betaler for et svensk jagttegn online.

1. skridt

Gå ind på Naturvårdsverkets hjemmeside og tryk på “Registrerings- och betalningsfunktion“for at betale for et svensk jagtkort online.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-01-e1310026364848

2. skridt

Når du har klikket på at du ønsker at registrere dig, vil nedenstående side komme frem. Her klikker du på “Registrera dig” og det kræves at du har en gyldig e-mail adresse, da der efter endt registrering sendes en e-mail til dig som bekræftelse på din registreing og betaling af jagtkortet.

Hvis du tidligere har indløst svensk jaktkort, logger du blot ind med din e-mail adresse.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-1-e1310026627690

3. skridt

Når der klikkes på “Registrera dig” vil nedenstående side blive vist. Her skal felterne udfyldes og dernæst klikkes på “Nästä”. På billedet kan det ses, hvilket informationer der skal skrives i de respektive felter.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-2-e1310026895167

4. skridt

Når der er klikket på “Nästä” vises nedenstående side og her udfyldes igen de påkrævede felter, hvorefter der igen klikkes på “Nästä”.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-3-e1310027133380

5. skridt

Den næste side som vises, er et oversigt billede over de informationer du har indtastet og her skal du bekræfte at informationer er korrekte ved at klikke på “Bekräfta“. Hvis der er fejl i informationer, klikkes på “Tillbaka” og de nødvendige rettelser foretages.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-4-e1310027342389

6. skridt

Efter der er klikket på “Bekräfta” vises betalingssiden, hvor der er mulighed for at betale med enten Mastercard eller Visa Dankort. Vælg “Kortbetaling

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-5-e1310027528968

7. skridt

Sidste skridt før du har gennemført online betaling af svensk jagttegn, er at udfylde de nødvendige kortoplysninger og vælg herefter “Nästä”.  Der sendes en e-mail som bekræftelse på din betaling og så sendes det svenske jagttegn til den adresse, som er opgivet. Så nemt er det at få svensk jagtkort.

Svensk-Jagttegn-online-Jaktregistret-6-e1310027813645

Betaling af svensk jagttegn via bank

Alternativt kan der fortsat betales for et svensk jaktkort via netbank eller i selve banken. Det er vigtigt at følgende oplyses ved betaling:

  1. Fulde navn
  2. Adresse
  3. Nationalitet
  4. BIC kode: NDEASESS
  5. IBAN kode: SE28 9500 0099 6034 0001 0140

Hvis du betaler via netbank, så husk at få en kvittering eller lav et print af netbanken og betaler du via bankens filial, så husk ligeledes en kvittering. Kvitteringen er din dokumentation på at indbetaling har fundet sted og du lovligt kan gå på jagt i Sverige. Den skal medbringes under jagtudøvelsen.

Beløbsmodtageren er Kammarkollegiet, box 2218, 103 15 Stockholm.

Ind- og udførsel af våben til Sverige

Ind- og udførsel af våben og ammunition til Sverige kan ligeledes ordnes online via Tullverkets hjemmeside. Når dette er klaret behøves du ikke stoppe i tolden, men kan blot kører lige igennem. Husk at du senest 10 dage efter, skal afregistrere våben og ammunition igen, dette foregår ligeledes online og på Tullverkets hjemmeside.

Hvis du ikke har adgang til internettet er du nødt til at stoppe i tolden, både på vej ind og ud af Sverige.

Husk at medbringe tolddeklareringen, svensk jagttegn, gyldigt dansk jagttegn, riffeltilladelse og EU-våbenpas når du tager på jagt i Sverige.

Jagtkort-Jagttegn-Sverige-292x300

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

6 Responses

 1. jakob henriksen

  Ja mit problem ang svensk/dansk jagt er at jeg ikke kan få en svensk våbentilladelse til mine våben, fordi jeg ikke har svensk jagttegn. og ifølge politiet i skåne, kan jeg ikke få en tilladelse på mit danske jagttegn.
  Hvordan pokker har i andre klaret den situation?

  Svar
  • Bent Larsen

   Hej Jakob. Hvis du bor permanent i Skåne, skal du jo bare indløse det svenske jagtkort kr 300,00 her på siden og det skal alle jo uanset om man bor i DK eller S. Jeg flyttede til S i 2008 og skulle indføre mine våben fra DK våbenregister og det var ikke nemt skal jeg hilse at sige. Det blev et tovtrækkeri uden sammenligning. Hos S polisen var det sådan at for at få en S importtilladelse skulle jeg fremvise en DK exporttilladelse og hos DK politi i Silkeborg var det sådan at de ville se en S polis importtilladelse og det var jo en skrue uden ende. Hvem skulle give sige ? Efter lang tovtrækkeri blev slutningen at S polis gav sig mod at DK politi tilkendegav sig at jeg ville få en exporttilladelse. Så jeg fik mine våben ud af DK våbenregister og ind i S våbenregister. Jeg skal undlade at berette om våbenskab men måtte til sidst købe et her i S. Min 3 mdr gamle bil jeg tog med er et kapitel for sig med de S myndigheder samme var tilfældet med min sprit nye brenderrup bådtrailer men alt dette bureaukrati er jo nok årsaget at man ved en harmonisering i EU glemmer alle de små forskelle i landene. Knæk og bræk. Bent i Småland.

   Svar
   • jakob henriksen

    Tak for hjælpen Bent.
    Nu er det kun et enkelt våben det drejer sig om, så det er måske lige før det er lettere at købe nye i sverige og så kun skulle danse med dem om våbentilladelsen og så droppe eksport/import cirkuset.
    Selv om det med biler efterhånden skulle gå ret smertefrit hernede i skåne, da der er så mange danskere der har hevet alle mulige køretøjer med over.
    Men jeg prøver at betale det svenske jagtkort næste år og så se om jeg kan få en tilladelse med det og så det danske jagttegn.

    Tak for hjælpen og det kan være jeg vender tilbage hvis det går op i hat og briller.

    Med venlig hilsen
    Jakob fra Skåne 🙂

 2. Bent Leif Larsen

  Hej. Jag är dansk medborgare men bor i Sverige permanent. Har svenska personnummer och äger svenska ejendon. Körs svenska bil och annars allt är svenskt i mitt liv. Den enda relation jag har med Danmark är min familj, min pension och jaktkort. Jag överdriver inte jakt i Danmark mer och kommer även till det. Därför min fråga, varför kan jag inte konvertera mina danska jaktlicens till ett svenskt när jag nu bor här i Sverige och bär jakten här. Således kunde jag rädda D.kr 530,00 årligen. Någon som kan ge mig ett rimligt svar på varför det inte kan göras. Kan knappast tro att kraven i den danska jaktkort är värre än de är i Sverige. Tack på förhand. Med vänliga hälsningar, Bent Larsen / Ryssby

  Svar
 3. Henrik Hylde Frederiksen

  Tak for det gode råd. Jeg fulgte din vejledning og fik automatisk tilsendt jaktkortet fra Dansk Jægerforbund 3 dage efter. Ordende tullen på nettet og drog til Sverige.

  Skød ikke noget men havde en fantastisk jagttur.

  Henrik

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj