Register
A password will be e-mailed to you.

Opdatering på vildsvinets situation i Danmark lige nu…

Vildsvin i DanmarkVildsvinet (Sus scrofa) er en oprindeligt hjemmehørende art i Danmark, som blev udryddet i 1801- tallet efter sigende i Silkeborg skovene – 12 år før den sidste Ulv ligeledes blev skudt i Danmark, vi har altså i mere end 200 år ikke haft vildsvin i Danmark, men der har flere gange gennem årene været en helt naturlig spredning i takt med tilvæksten i antal vildsvin i bl.a Tyskland, disse indvandrer hvoraf en egentlig bestand var godt på vej i 1993, hvor en so med 5 smågrise (Frieslinger), fandt Linnet Skov som velegnet til at danne grundlag for fremtiden. Dengang valgte en lille gruppe snusfornuftige jægere lokalt at frede dem, helt uformelt med et skyde forbud, så man ad den vej kunne få en naturligt etableret bestand og reproduktion.Udviklingen var rigtig god indtil naturens og i særdeleshed vildsvinet fjende nr.1, Svinelandbruget, i 1997 med totalt usaglige og udokumenterede påstande om bl.a angreb på mennesker, vildsvin i alle haver og på kirkegårde, uoverskuelige markskader etc. etc. den største usandhed var dog at man påstod at der var højrisiko for at den frygtede svinepest ville ramme Danmark med milliard tab til følge på eksporten af svinekød. Derfor skulle vildsvinene nedskydes og på ingen betingelser have lov til at genindvandre.

Regelbrud på EUs habitatsdirektiver

Dette regelbrud på EUs habitatsdirektiver og gældende regler har stået på siden og eksekveres fortsat i 2013. Men her i skrivende stund Januar 2014, ser det ikke ud til at, Landbrugets uberettigede indgriben, der med skiftende miljøministres ubetingede velsignelse, og gøren sig selv til herre og eneråder over, hvad der skal og ikke skal være i den danske natur, helt har båret den frugt man havde håbet på.
For vildsvinene er med stor sandsynlighed allerede tilbage som en fritlevende bestand, repræsenteret ved både indvandrede og undslupne individer fra hegn, som allerede er pænt spredt over hele Jylland. Ligesom ulven bliver vildsvinet modtaget med blandede følelser, men hvor ulven er beskyttet af lovgivningen, ligesom vildsvinet er, bliver vildsvinet jagtet året rundt af de danske politikere og myndigheder. På trods af disse ulovligheder, har vildsvinet en enestående fantastisk overlevelses- og tilpasningsevne. Det glæder de danske jægere at der i dag lever små, spredte grupper af vildtlevende vildsvin flere steder i Jylland.

Næste side

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj